Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

σουπιες με σπανακι


1 κιλό μικρές σουπιές
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
2 ξερά κρεμμύδια ή 3-4 φρέσκα1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε τις σουπιες αφαιρώντας εντόσθια, μελάνι και κόκκαλο. Τις ξεπλένουμε καλά και τις κόβουμε σε κομμάτια.Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και μισό φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπανακι τον μαιντανο και τις σουπιες σε μια γαστρα και σιγοψηνουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του, περίπου 45-50 λεπτά.